Zobeni keksi

Zobeni keksi

Zobeni keksi su zdravi keksi za svaku priliku. Vrlo su jednostavni za izradu, divno mirišu te njim možete dodavati razne sastojke poput suhog voća, čokoladnih kapljica ili orašastih plodova kako bi njim obogatili okus. Izvrsni su i sami, a ja sam njim ovaj put odlučila dodati suhe brusnice i nisam nimalo pogriješila. 

SASTOJCI:

  • 1/2 šalice smeđeg šećera
  • 150g maslaca sobne temperature
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica pirovog integralnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 4-5 žlica mlijeka
  • 50g sušenih brusnica

POSTUPAK:

  1. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodajte cimet, brašno, prašak za pecivo i zobene pahuljice.
  3. Sve dobro rukama razradite. Po potrebi dodajte mlijeko kako bi lakše mogli oblikovati smjesu.
  4. Na kraju dodajte sitno sjeckane brusnice.
  5. Oblikujte rukama okrugle kekse koje onda malo rukama spljoštite.
  6. Stavite kekse u tepsiju za pečenje, koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  7. Pecite kekse u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva cca.15-18 minuta.

NAPOMENA:

  • šalica je 2 dcl
  • smjesa je za cca. 10 većih ili 15 manjih keksića
  • po želji uz ili umjesto suhih brusnica dodajte koricu naranče, orašasto voće, suho voće po želji ili čokoladne kapljice 
  • keksi su odlični i sami bez dodataka