Kelj je namirnica koju mnogi ne vole, iako je izuzetno zdrava. Ako imate i vi doma ukućane koji nisu s njom na ti, ovo je recept za vas. Ove popečke umjesto kelja možete slagati sa špinatom ili blitvom, jednako će biti ukusni. Radite te li ih s keljom, svakako deblji korjenasti dio odvojite. A za još bolji okus popečaka najbolje je koristiti mladi kelj. Osim kelja, glavni sastojak ovih popečaka su zobene pahuljice koje ovdje služe kao sredstvo povezivanja i mijenjaju jaja ali i brašno. Jer ovo su ekstra zdravi popečci. Popečke možete poslužiti kao samostalno jelo uz salatu ili kao laganu večeru uz umak od jogurta.
SASTOJCI:
100g zobenih pahuljica
300g kelja
1 manji luk
1 režanj češnjaka
mljevene zobene pahuljice ili krušne mrvice
sol, papar
POSTPAK:
Zobene pahuljice prelijte mlakom vodom, tek tolko da ih prekrijete. Pazite da ne dodate previše vode.
Luk sitno nasjeckajte a češnjak protisnite.
Kelj skuhajte u slanoj vodi, ocijedite ga i izmiksajte. Po potrebi dodajte malo vode u kojoj se kelj kuhao, tek tolko da se lakše izmiksa.
Izmiksanom kelju dodajte zobene pahuljice,sol, papar i začine po izboru. Sve dobro promiješajte.
Smjesi dodavajte polako krušne mrvice dok ne nastane smjesa dovoljno gusta da se može oblikovati u popečke. Umjesto krušnih mrvica možete koristiti samljevene zobene pahuljice.
Pecite popečke na tavi s malo ulja ili u pećnici na papiru za pečenje.