Kažu da je jesen drugo proljeće, kada je svaki list cvijet. Predivan sunčan i topao jesenji dan odlučila sam provesti u prirodi. Nabrala sam domaće jabuke i kruške te sam se odlučila njima zasladiti u obliku brzog kolača. Sve što Vam treba za ovaj kolač je jedna posuda za miješanje i pjenjača. Volim ovaj tip kolača gdje nema puno mudrovanja, gdje se sve stavi u jednu posudu i izmiješa. Kolač obiluje aromama jabuke, kruške, cimeta, rogača i vanilije. Idealan kolač za one dane kada nemate previše vremena, a najave Vam se iznenadni gosti. Uzmete šalicu, stavite sastojke u posudu, promiješate pjenjačom i imate gotov kolač za pola sata s mirisima i aromama jeseni, a još k tome i izuzetno zdrav.
SASTOJCI:
1 šalica ječmenog brašna
1 šalica samljevenih zobenih pahuljica
2 jaja
1/2 šalice maslinovog ulja
1 šalica mlijeka
100 g smeđeg ili kokosovog šećera
3 žlice mljevenog rogača
2 žličice cimeta
2 žličice lanenih sjemenki
2 žličice chia sjemenki
1 vanilin šećer ili 1 žlica arome vanilije
3 naribane jabuke
1 naribana kruška
1 prašak za pecivo
POSTUPAK:
Sve sastojke sjedinite u smjesu te smjesu prelijte u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200˚C cca 30-35 min.