VUGLEC BREG – ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

VUGLEC BREG – ODMOR ZA DUŠU I TIJELO

Ponekad je jednostavno sve što mi treba tišina. Mir. I priroda. Odmak od ljudi. Mobitela. Obaveza.

Kada poželim pobjeći, a događa mi se često, bježim u prirodu. Jer ona ništa ne pita. Ona razumije. I daje odgovore.

Priroda je moj lijek za dušu. Moje sretno mjesto. A jedno takvo mjesto je – Vuglec breg. Breg gdje snovi postaju stvarnost. Breg koji priča priču. Breg koji ima dušu. Breg koji liječi. Breg koji se smije. Breg koji otvara nove horizonte.

Vuglec breg popularno je izletište okarakterizirano kao „zelena plaža“ s ležaljkama. Nalazi se u selu Škaričevi, nedaleko od Krapine. Ležaljke na Vuglecu prava su oaza mira s kojih se pruža pogled na zagorske brege. Osim divnog pogleda i  uživanja u miru i tišini, Vuglec u svojoj ponudi nudi smještaj u jednoj od  autohtonih zagorskih hiža koje čuvaju duh zagorske  tradicije. Za obitelji s djecom tu je veliko dječje igralište i mini farma s ponijima i guskama.

U zagorju se od davnina fino jede i pije. U restoranu Vuglec brega svakako isprobajte neka od zagorskih jela. Iako klasični meni, u svakom od jela osjeća se ljubav s kojom je pripremljeno. Domaća govedska juha s rezancima bila je užitak za nepce i povratak u djetinjstvo. Teletina s povrćem i krumpirom ispod peke savršena je za divan ručak. A kao šlag na kraju, domaća štrudla s trešnjama nešto je najbolje što sam probala.

Poželite li odmor u netaknutoj prirodi, daleko od gradske vreve i užurbanosti, svakako posjetite Vuglec. Mjesto odmora za dušu i tijelo. Jer, ima nešto čudesno u tim zagorskim bregima 🙂