Jela na žlicu moj su odabir često, a pogotovo zimi. Slanutak, bundeva i bulgur glavni su sastojci ovog finog variva. Slanutak je odličan izvor minerala, vitamina i vlakana, a iznimno je bogat proteinima. Bulgur je niskokalorična žitarica koja sadrži visoke razine vlakana, te će vam pomoći da se osjećate duže sitima. Kada još k tome dodamo bundevu, dobijemo jedan nutritivno bogat obrok.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.
SASTOJCI:
1 luk
1 mala bundeva
1 konzerva slanutka
1 šalica bulgura
2 mrkve
sol, papar, češnjak u prahu, peršin, kurkuma
2 žlice rajčice iz tube
maslinovo ulje
500 ml povrtnog temeljca
POSTUPAK:
Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk.
Dodajte nasjeckanu mrkvu i bundevu na kockice te sve zajedno prodinstajte.
Kad omekša zalijte povrtnim temeljcem, a kad zakuha dodajte slanutak, začine, rajčicu i bulgur.
Po potrebi dodajte vode i promiješajte te kuhajte još 10-tak minuta dok se bulgur ne skuha.
Po potrebi dodajte još začina te poslužite uz svježi nasjeckani peršin.