VARIVO OD SLANUTKA I BUNDEVE

VARIVO OD SLANUTKA I BUNDEVE

Jela na žlicu moj su odabir često, a pogotovo zimi. Slanutak, bundeva i bulgur glavni su sastojci ovog finog variva. Slanutak je odličan izvor minerala, vitamina i vlakana, a iznimno je bogat proteinima. Bulgur je niskokalorična žitarica koja sadrži visoke razine vlakana, te će vam pomoći da se osjećate duže sitima. Kada još k tome dodamo bundevu, dobijemo jedan nutritivno bogat obrok.

 

Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se! 🙂

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.

SASTOJCI:

  • 1 luk
  • 1 mala bundeva 
  • 1 konzerva slanutka
  • 1 šalica bulgura
  • 2 mrkve
  • sol, papar, češnjak u prahu, peršin, kurkuma
  • 2 žlice rajčice iz tube
  • maslinovo ulje
  • 500 ml povrtnog temeljca

POSTUPAK:

  1. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk.
  2. Dodajte nasjeckanu mrkvu i bundevu na kockice te sve zajedno prodinstajte.
  3. Kad omekša zalijte povrtnim temeljcem, a kad zakuha dodajte slanutak, začine, rajčicu i bulgur.
  4. Po potrebi dodajte vode i promiješajte te kuhajte još 10-tak minuta dok se bulgur ne skuha.
  5. Po potrebi dodajte još začina te poslužite uz svježi nasjeckani peršin.