VARIVO OD PROKULICA

VARIVO OD PROKULICA

Prokulice odnosno kelj pupčar volite ili ne volite. Između nema. Definitivno se nalazim u prvoj skupini. Mogu ga jesti kao prilog, pohanog, na salatu ili raditi od njega  varivo. Ovo jedan brzi, ukusan i zdrav obrok na žlicu, kojeg će voljeti čak i oni koji nisu ljubitelj ovog divnog povrća.

SASTOJCI:

  • 400g pilećih prsa
  • 2 krumpira
  • 200g prokulica
  • 1 kiselo vrhnje
  • 2 žlice brašna
  • 1 čaša vode
  • začini za marinadu – senf, sol, papar, crvena paprika, rajčica iz tube, češnjak u prahu

 

POSTUPAK:

  1. Meso narežite na kockice i marinirajte sa začinima, žličicom senfa i žličicom rajčice iz tube.
  2. Ostavite da odstoji sa strane. Za to vrijeme očistite prokulice i krumpir.
  3. Prokulicama na vrhu zarežite križ kako bi se lakše skuhale, a krumpir narežite na kockice.
  4. Na malo ulja popecite meso. Meso je gotovo dok poprimi lijepu boju. Mesu dodajte krumpir i kelj pupčar, podlijte vodom i sve zajedno kuhajte 20 minuta.
  5. Tijekom kuhanja začinite jelo soli, paprom i češnjakom u prahu.
  6. Kako bi zgusnuli varivo u posudi pomiješajte 1 kiselo vrhnje, 2 čaše brašna i čašu vode.
  7. Smjesu dodajte u varivo i prokuhajte.