Prokulice odnosno kelj pupčar volite ili ne volite. Između nema. Definitivno se nalazim u prvoj skupini. Mogu ga jesti kao prilog, pohanog, na salatu ili raditi od njega varivo. Ovo jedan brzi, ukusan i zdrav obrok na žlicu, kojeg će voljeti čak i oni koji nisu ljubitelj ovog divnog povrća.
SASTOJCI:
400g pilećih prsa
2 krumpira
200g prokulica
1 kiselo vrhnje
2 žlice brašna
1 čaša vode
začini za marinadu – senf, sol, papar, crvena paprika, rajčica iz tube, češnjak u prahu
POSTUPAK:
Meso narežite na kockice i marinirajte sa začinima, žličicom senfa i žličicom rajčice iz tube.
Ostavite da odstoji sa strane. Za to vrijeme očistite prokulice i krumpir.
Prokulicama na vrhu zarežite križ kako bi se lakše skuhale, a krumpir narežite na kockice.
Na malo ulja popecite meso. Meso je gotovo dok poprimi lijepu boju. Mesu dodajte krumpir i kelj pupčar, podlijte vodom i sve zajedno kuhajte 20 minuta.
Tijekom kuhanja začinite jelo soli, paprom i češnjakom u prahu.
Kako bi zgusnuli varivo u posudi pomiješajte 1 kiselo vrhnje, 2 čaše brašna i čašu vode.