TORTA OD ZOBENIH PAHULJICA I JABUKA

TORTA OD ZOBENIH PAHULJICA I JABUKA

Vrlo jednostavna, iznimno zdrava i sočna torta sa zobenim pahuljicama i jabukama zadovoljit će svačije nepce. Ova torta nastala je uz rad na jednom projektu uz misli: ” Ne odustaj od sebe i svojih snova. Sve što želiš možeš ostvariti,” I uistinu je tako. Vjerujte u sebe i u svoje snove. I nikada ne odustajte od stvari koje Vam stavljaju osmijeh na lice 🙂

SASTOJCI:

Biskvit:

  • 3 šalice zobenih pahuljica
  • 3 naribane jabuke
  • 1/2 šalice smeđeg ili kokosovog šećera
  • 1/2 šalice ulja
  • 1 jogurt
  • 2 veća jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica arome vanilije
  • 50g mljevenih oraha

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 1 puding od vanilije

PRIPREMA:

  1. Jaja istucite pjenasto sa šećerom i aromom vanilije. 
  2. Smjesi dodajte zobene pahuljice, naribane jabuke, jogurt, ulje, prašak za pecivo i orahe.
  3. Sve dobro promiješajte.
  4. Prebacite smjesu u kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje (dno i stranice kalupa).
  5. Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
  6. Gotov biskvit ima zlatnu boju i mekane je teksture.
  7. Dobro ohladite biskvit te hladan biskvit prelijte pudingom.
  8. Puding skuhati u mlijeku. Šećer nije potrebno dodavati jer je torta dosta slatka.
  9. Vrućim pudingom preliti ohlađeni biskvit i dobro tortu prije posluživanja ohladiti.