Vrlo jednostavna, iznimno zdrava i sočna torta sa zobenim pahuljicama i jabukama zadovoljit će svačije nepce. Ova torta nastala je uz rad na jednom projektu uz misli: ” Ne odustaj od sebe i svojih snova. Sve što želiš možeš ostvariti,” I uistinu je tako. Vjerujte u sebe i u svoje snove. I nikada ne odustajte od stvari koje Vam stavljaju osmijeh na lice 🙂
SASTOJCI:
Biskvit:
3 šalice zobenih pahuljica
3 naribane jabuke
1/2 šalice smeđeg ili kokosovog šećera
1/2 šalice ulja
1 jogurt
2 veća jaja
1 prašak za pecivo
1 žlica arome vanilije
50g mljevenih oraha
Krema:
500 ml mlijeka
1 puding od vanilije
PRIPREMA:
Jaja istucite pjenasto sa šećerom i aromom vanilije.
Smjesi dodajte zobene pahuljice, naribane jabuke, jogurt, ulje, prašak za pecivo i orahe.
Sve dobro promiješajte.
Prebacite smjesu u kalup za tortu koji ste obložili papirom za pečenje (dno i stranice kalupa).
Pecite biskvit u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25-30 minuta.
Gotov biskvit ima zlatnu boju i mekane je teksture.
Dobro ohladite biskvit te hladan biskvit prelijte pudingom.
Puding skuhati u mlijeku. Šećer nije potrebno dodavati jer je torta dosta slatka.
Vrućim pudingom preliti ohlađeni biskvit i dobro tortu prije posluživanja ohladiti.