Ovu tortu slagala sam sebi za 27. rođendan. Njome sam obilježila važne životne trenutke i okrenula novu stranicu. Stavljam je ovdje neka mi bude podsjetnik da mogu sve što zamislim, jer snovi se ostvaruju ako dovoljno čvrsto vjerujete u njih! 😉
Volite li klasičnu tortu od sira voljet ćete i ovu zdraviju verziju. Idealna je za ljetne vrućine jer je lagana i ne peče se, ali je također idealna u bilo koje doba godine kao savršen desert.
SASTOJCI:
Podloga:
120 g digestive keksa
50 g maslaca
2 žlice zobenih pahuljica
Krema:
500g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
Preljev:
šaka malina i borovnica
1 veći crveni preljev za tortu
POSTUPAK:
Za podlogu sameljite kekse i zobene pahuljice.
Rastopite maslac i dodajte smjesi keksa i zobenih pahuljica.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Dno i stranice kalupa.
Smjesu za podlogu utisnite dobro prstima u kalup i stavite na hlađenje.
Za to vrijeme izmiksajte vrhnje za šlag.
U posebnoj posudi razradite mascarpone pa dodajte razrađeni mascarpone u gotovi šlag pa još kratko 1-2 minute razradite sve zajedno. Krema će se početi stvrdnjavati.
Kremu stavite na kekse, a po kremi rasporedite voće.
Preljev za tortu složite prema uputstvu i prelijte njime tortu.
Tortu prije posluživanja dobro ohladite, najbolje preko noći kako bi se krema dobro stisnula.