Torta od sira s malinama i borovnicama

Torta od sira s malinama i borovnicama

Ovu tortu slagala sam sebi za 27. rođendan. Njome sam obilježila važne životne trenutke i okrenula novu stranicu. Stavljam je ovdje neka mi bude podsjetnik da mogu sve što zamislim, jer snovi se ostvaruju ako dovoljno čvrsto vjerujete u njih! 😉

Volite li klasičnu tortu od sira voljet ćete i ovu zdraviju verziju. Idealna je za ljetne vrućine jer je lagana i ne peče se, ali je također idealna u bilo koje doba godine kao savršen desert.

SASTOJCI:

Podloga:

  • 120 g digestive keksa
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice zobenih pahuljica

Krema:

  • 500g mascarpone sira
  • 200 ml vrhnja za šlag

Preljev:

  • šaka malina i borovnica
  • 1 veći crveni preljev za tortu

POSTUPAK:

  1. Za podlogu sameljite kekse i zobene pahuljice.
  2. Rastopite maslac i dodajte smjesi keksa i zobenih pahuljica.
  3. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Dno i stranice kalupa.
  4. Smjesu za podlogu utisnite dobro prstima u kalup i stavite na hlađenje.
  5. Za to vrijeme izmiksajte vrhnje za šlag.
  6. U posebnoj posudi razradite mascarpone pa dodajte razrađeni mascarpone u gotovi šlag pa još kratko 1-2 minute razradite sve zajedno. Krema će se početi stvrdnjavati.
  7. Kremu stavite na kekse, a po kremi rasporedite voće.
  8. Preljev za tortu složite prema uputstvu i prelijte njime tortu.
  9. Tortu prije posluživanja dobro ohladite, najbolje preko noći kako bi se krema dobro stisnula.
  10. Koristila sam kalup za tortu dimenzija 18 cm.