Ova neobična torta od palente idealna je za nedjeljna uživanja. Jednostavna, sočna i mirisna torta oduševit će svakog tko je proba. Pa čak i one koji ne vole palentu. Korica limuna i mrvica ruma daju joj poseban okus 😉 Svojim okusom pomalo podsjeća na tradicionalnu kukuruznu zlevenku, ali s modernijim štihom. Pripazite kod pečenja kako tortu ne biste prepekli i oduzeli joj sočnost.
SASTOJCI:
3 jaja
80 g smeđeg šećera
1 šalica palente
1 šalica pirovog glatkog brašna
korica 1 limuna
1 jogurt
3 žličice maslinovog ulja
1 žličica ruma
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
nekoliko žličica chia džema (može i običan džem)
POSTUPAK:
Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati koricu limuna, rum, jogurt i ulje, sve dobro izmiksati i dodati suhe sastojke.
Veći kalup za tortu obložite papirom za pečenje te smjesu sipajte u kalup.
Po tijestu rasporedite nekoliko žlica chia džema.
Gustoća tijesta je takva da džem neće odma potonuti, već će tijekom pečenja lagano se uklopiti s biskvitom.
Pecite tortu u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Pripazite da je ne presušite.