Torta od palente

Torta od palente

Ova neobična torta od palente idealna je za nedjeljna uživanja. Jednostavna, sočna i mirisna torta oduševit će svakog tko je proba. Pa čak i one koji ne vole palentu. Korica limuna i mrvica ruma daju joj poseban okus 😉 Svojim okusom pomalo podsjeća na tradicionalnu kukuruznu zlevenku, ali s modernijim štihom. Pripazite kod pečenja kako tortu ne biste prepekli i oduzeli joj sočnost.

SASTOJCI:

  • 3 jaja
  • 80 g smeđeg šećera
  • 1 šalica palente
  • 1 šalica pirovog glatkog brašna
  • korica 1 limuna
  • 1 jogurt
  • 3 žličice maslinovog ulja
  • 1 žličica ruma
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • nekoliko žličica chia džema (može i običan džem)

POSTUPAK:

  1. Jaja pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom.
  2. Dodati koricu limuna, rum, jogurt i ulje, sve dobro izmiksati i dodati suhe sastojke.
  3. Veći kalup za tortu obložite papirom za pečenje te smjesu sipajte u kalup.
  4. Po tijestu rasporedite nekoliko žlica chia džema.
  5. Gustoća tijesta je takva da džem neće odma potonuti, već će tijekom pečenja lagano se uklopiti s biskvitom.
  6. Pecite tortu u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20-25 minuta. Pripazite da je ne presušite.

 

NAPOMENA:

  • šalica je 2 dcl
  • recept za chia džem možete pronaći ovdje: