Jeste li ljubitelj sirovih slastica? Osim što se brzo pripremaju, vrlo su ukusne i zdrave. Ljeti ih možete pripremati od bilo kojeg voća, a ja sam se odlučila na male, slatke plave bobice prepune vitamina C i antioksidansa. Borovnice možete dodavati u smoothie, raditi s njima chia puding ili ih upotrijebiti za izradu ove fine, hranjive i zdrave torte. Za podlogu sam koristila zobene pahuljice, ljubičasta krema mješavina je borovnica i indijskih oraščića dok je zelena krema od avokada. Rezultat je jedna fina torta od borovnica i avokada idealna za vruće ljetne dane! 🙂
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte! 🙂
U nastavku slijede sastojci i postupak za ovu tortu
SASTOJCI:
Podloga:
100g mljevenih zobenih pahuljica
10-tak datulja (suhih)
2 žlice otopljenog kokosovog ulja
Krema od borovnica:
100g indijskih oraščića
100g borovnica
100 ml kokosovog mlijeka
3 žlice meda
2 žlice kokosovog ulja
Krema od avokada:
1 avokado
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda
sok i korica 1 limuna
Dodatno:
borovnice za dekoraciju – po želji
POSTUPAK:
Datulje očistite od koštica te prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoje pola sata kako bi omekšale.
U multipraktiku pomiješajte zobene pahuljice, omekšale datulje i otopljeno kokosovo ulje.
Dno kalupa za tortu (koristila sam manji kalup promjera 18 cm) obložite masnim papirom, a stranice namastite.
Smjesu za podlogu rasporedite u kalup i dobro pritisnite.
Indijske oraščiće prelijte kipućom vodom i ostavite nek se namaću minimalno sat vremena. Ako vam kokosovo ulje nije u tekućem stanju rastopite ga i ohladite.
Indisjke oraščiće saeljite u blenderu te njim dodajte borovnice, kokosovo mlijeko, med i kokosovo ulje i blendajte do ujednačene teksture.
Kremu stavite preko podloge i stavite sve u zamrzivač.
Za zelenu kremu u blenderu pomiješajte avokado, otopljeno kokosovo ulje, med, korisu i sok 1 limuna.
Kremu rasporedite preko ljubičaste kreme.
Po želji po zelenoj kremi rasporedite borovnice.
Tortu stavite u zamrzivač da se dobro stisne, najbolje preko noći. Prije posluživanja izvadite tortu na sobnu temperaturu i ostavite ju nekih 10-tak minuta radi lakšeg rezanja.
NAPOMENA:
Kalup za tortu je promjera 18 cm. Želite li veću tortu, poduplajte sastojke.
Prije slaganja torte, namočite datulje i indijske oraščiće, zobene pahuljice sameljite a kokosovo ulje otopite i ohladite.
Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti obično ili biljno, ali će kokosovo torti dati poseban štih.
Tortu možete držati u hladnjaku, samo će joj trebati duže vrijeme hlađenja nego u zamrzivaču.
Torta od borovnica i avokada
Ako ste isprobali ovu tortu od borovnica i avokada, svakako mi pošaljite fotografiju i javite dojmove. Veselim se! 🙂