TORTA OD BOROVNICA I AVOKADA

TORTA OD BOROVNICA I AVOKADA

Torta od borovnica i avokada

Jeste li ljubitelj sirovih slastica? Osim što se brzo pripremaju, vrlo su ukusne i zdrave. Ljeti ih možete pripremati od bilo kojeg voća, a ja sam se odlučila na male, slatke plave bobice prepune vitamina C i antioksidansa.  Borovnice možete dodavati u smoothie, raditi s njima chia puding ili ih upotrijebiti za izradu ove fine, hranjive i zdrave torte. Za podlogu sam koristila zobene pahuljice, ljubičasta krema mješavina je borovnica i indijskih oraščića dok je zelena krema od avokada. Rezultat je jedna fina torta od borovnica i avokada idealna za vruće ljetne dane! 🙂

Voliš li drugačije deserte? Onda svakako isprobaj i ovaj: GALETTA S BOROVNICAMA I BRESKVAMA – Zeleni tanjur.

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte! 🙂

U nastavku slijede sastojci i postupak za ovu tortu

SASTOJCI: 

Podloga:

  • 100g mljevenih zobenih pahuljica
  • 10-tak datulja (suhih)
  • 2 žlice otopljenog kokosovog ulja

Krema od borovnica:

  • 100g indijskih oraščića
  • 100g borovnica
  • 100 ml kokosovog mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 2 žlice kokosovog ulja

Krema od avokada:

  • 1 avokado
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice meda
  • sok i korica 1 limuna

Dodatno:

  • borovnice za dekoraciju – po želji

POSTUPAK:

  1. Datulje očistite od koštica te prelijte vrućom vodom i ostavite da odstoje pola sata kako bi omekšale.
  2. U multipraktiku pomiješajte zobene pahuljice, omekšale datulje i otopljeno kokosovo ulje.
  3. Dno kalupa za tortu (koristila sam manji kalup promjera 18 cm) obložite masnim papirom, a stranice namastite.
  4. Smjesu za podlogu rasporedite u kalup i dobro pritisnite.
  5. Indijske oraščiće prelijte kipućom vodom i ostavite nek se namaću minimalno sat vremena. Ako vam kokosovo ulje nije u tekućem stanju rastopite ga i ohladite.
  6. Indisjke oraščiće saeljite u blenderu te njim dodajte borovnice, kokosovo mlijeko, med i kokosovo ulje i blendajte do ujednačene teksture.
  7.  Kremu stavite preko podloge i stavite sve u zamrzivač.
  8.  Za zelenu kremu u blenderu pomiješajte avokado, otopljeno kokosovo ulje, med, korisu i sok 1 limuna.
  9. Kremu rasporedite preko ljubičaste kreme.
  10. Po želji po zelenoj kremi rasporedite borovnice.
  11. Tortu stavite u zamrzivač da se dobro stisne, najbolje preko noći. Prije posluživanja izvadite tortu na sobnu temperaturu i ostavite ju nekih 10-tak minuta radi lakšeg rezanja.

NAPOMENA:

  • Kalup za tortu je promjera 18 cm. Želite li veću tortu, poduplajte sastojke.
  • Prije slaganja torte, namočite datulje i indijske oraščiće, zobene pahuljice sameljite a kokosovo ulje otopite i ohladite.
  • Umjesto kokosovog mlijeka možete koristiti obično ili biljno, ali će kokosovo torti dati poseban štih.
  • Tortu možete držati u hladnjaku, samo će joj trebati duže vrijeme hlađenja nego u zamrzivaču.
Torta od borovnica i avokada
Torta od borovnica i avokada

Ako ste isprobali ovu tortu od borovnica i avokada, svakako mi pošaljite fotografiju i javite dojmove. Veselim se! 🙂