Salata je idealna u bilo koje godišnje doba. Ljeti je obožavam kao lagani ručak, dok je u hladnije vrijeme rezervirana kao zdrava i ukusna večera. Ovo je moja osnovna kombinacija koja uvijek prolazi, a vi svakako složite svoju dozu vitamina i minerala, jer ovo hladnije vrijeme to traži.
SASTOJCI:
salata prema izboru – matovilac, puterica, baby špinat
2 tvrdo kuhana jaja
400 g purećeg filea
maslinovo ulje
sok 1 limuna ili aceto balsamico
1 tikvica
200 g kukuruza
sol, papar
POSTUPAK:
Pureći file narežite na kockice i začinite prema ukusu (sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu).
Popecite ga kratko na malo ulja dok ne dobije lijepu boju.
U istoj tavi gdje ste pekli meso ispecite kratko tikvice narezane na kockice.
Jaja skuhajte da budu tvrdo kuhana.
Na tanjur složite salatu, dodajte tikvice, kockice mesa, narezana jaja, kukuruz i začinite maslinovim uljem i sokom limuna.