Toplo – hladna salata s piletinom

Toplo – hladna salata s piletinom

Salata je idealna u bilo koje godišnje doba. Ljeti je obožavam kao lagani ručak, dok je u hladnije vrijeme rezervirana kao zdrava i ukusna večera. Ovo je moja osnovna kombinacija koja uvijek prolazi, a vi svakako složite svoju dozu vitamina i minerala, jer ovo hladnije vrijeme to traži.

SASTOJCI:

  • salata prema izboru – matovilac, puterica, baby špinat

  • 2 tvrdo kuhana jaja

  • 400 g purećeg filea

  • maslinovo ulje

  • sok 1  limuna ili aceto balsamico

  • 1 tikvica

  • 200 g kukuruza

  • sol, papar

POSTUPAK:

  1. Pureći file narežite na kockice i začinite prema ukusu (sol, papar, crvena paprika, češnjak u prahu).
  2. Popecite ga kratko na malo ulja dok ne dobije lijepu boju.
  3. U istoj tavi gdje ste pekli meso ispecite kratko tikvice narezane na kockice.
  4. Jaja skuhajte da budu tvrdo kuhana.
  5. Na tanjur složite salatu, dodajte tikvice, kockice mesa, narezana jaja, kukuruz i začinite maslinovim uljem i sokom limuna.