Iako konzumiram pirovu tjesteninu, danas sam se odlučila ipak za ovu šarenu tjesteninu. Uz nju sam odlučila poslužiti umak od brokule. Kako bi dobila kremast umak odlučila sam staviti ricotta sir. No, vi možete krem ili svježi posni sir. Brz, zdrav i fin obrok gotov je u tren!
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
tjestenina po izboru cca.300g
300g brokule
100g ricotta sira
češnjak, sol, papar, začini po ukusu
parmezan
POSTUPAK:
Tjesteninu skuhaj prema uputstvu.
Za umak cvjetiće brokule i češnjak skuhaj u slanoj vodi.
Kada je brokula kuhana, procijedi je ali ostavi malo vode od kuhanja ako ćeš zatrebati prilikom miksanja.
Brokuli i češnjaku dodaj začine i sir te sve zajedno izmiksaj u glatku kremu. Ako voliš rijeđi umak dodaj malo vode od kuhanja brokule.
Gotov umak posluži uz kuhanu tjesteninu i posipaj parmezanom.