TAHINI KEKSIĆI

TAHINI KEKSIĆI

Ovo su malo drugačiji blagdanski keksići. Glavni sastojak je tahini pasta odnsono pasta od sezama. Korica naranče daje njim svježinu, a cimet miris blagdana. Iznimno su prhki te lako pucaju dok su vrući. Ispecite keksiće i uživajte u pravoj blagdanskoj atmosferi.

SASTOJCI:

  • 150g brašna
  • 70g maslaca
  • 70g smeđeg šećera
  • 100g tahini paste
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • ribana korica naranče

Za valjanje:

  • 1 žličica cimeta
  • 4 žličice smeđeg šećera

POSTUPAK:

  1. U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i sol.
  2. U posebnoj zdjeli izmiksajte šećr i omekšali maslac te tahini pastu.
  3. Kada ste sastojke sjedinili u jednu smjesu, dodajte suhe sastojke i zamijesite ljepljivo tijesto.
  4. Ostavite smjesu u hladnjaku sat vremena da se ohladi.
  5. Od tijesta kidajte malu količinu i formirajte kuglice koje valjate u smjesu od šećera i cimeta.
  6. Kuglice stavljajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 12-15 minuta.
  7. Kada su pečeni ostavite ih nek se ohlade u tepsiji, jer su jako prhki i lako pucaju.