Sipana pita od jabuka dobro je znani kolač svima. To je kolač naših baka i mama. Vrlo jednostavno se priprema, potrebni su osnovni sastojci za pripremu, a još brže je gotova. Odličan je izbor deserta za sve one koji ne smiju ili ne jedu jaja, jer od grisa, brašna i šećera uz dodatak jabuka i cimeta dobit ćete izvrstan kolač. Danas Vam donosim recept za sipanu pitu na malo drugačiji zdraviji način.
SASTOJCI:
Suhi dio
2 čaše pirovog glatkog brašna
2 čaše pirovog griza
1/2 čaše smeđeg šećera
1 prašak za pecivo
Voćni dio
1,5 kg jabuka
2 žlice vanilije
cimet
3/4 ulja
3-4 žlice meda
POSTUPAK:
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte griz i šećer.
Jabuke ogulite i naribajte, dodajte njim cimet, vaniliju, med i ulje i sve dobro izmiješajte.
Suhu smjesu raspodijelite na 3 dijela, a voćnu na 2 dijela.
Tepsiju za pečenje obložite papirom za pečenje.
U tepsiju prvo stavite suhu smjesu, poravnajte ju da bude svugdje jednaka, pa stavite pola smjese jabuka, pa opet suhu smjesu, pa opet jabuke i na kraju posipajte ostatak suhe smjese.
Ako vam je ostalo soka od jabuka polijte odozgo po kolaču.
Pecite kolač u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta.