Jeste li za jedan malo drugačiji desert bez jaja, mlijeka i glutena čiju osnovu čini rogač? Rogač je izvrsna zamjena u kolačima koji sadrže kakao, pomaže u jačanju imuniteta, blagotvorno djeluje na probavu i smanjuje apetit. Bogat je vitaminima B skupine te sadrži željezo, mangan, fosfor, selen i magnezij. Rogač se izvrsno slaže s jabukama, smokvama, orasima i bademima.
Danas sam rogač odlučila upotrijebiti u kombinaciji s prosom kako bi dobila ove divne pločice s rogačem. Proso je žitarica bogata vlaknima koja ne sadrži gluten, a može se pripremati na slani i slatki način. Pločice sam odlučila obogatiti domaćim voćnim preljevom, a vi ih možete po želji obogatiti čokoladnom glazurom.
Ukoliko isprobate bilo koji recept s bloga, slobodno mi pošaljete fotku jela i svoj osvrt. Bit će mi drago čuti Vaše mišljenje.
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Promijeni to! Zaprati me na instagramu pod nazivom zelenitanjur i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.