Za dobar rižoto najbitnija je riža pa svakako preporučujem da na obratite pažnju. Iako su tikvice prvenstveno ljetno povrće, u trgovinama ih pronalazimo tijekom cijele godine. Volim rižota jer se brzo spremaju, a jednostavna i fina su. Možete ih raditi samo s povrćem pa kombinirati s integralnom ili smeđom rižom, a želite li kremastiji rižoto svakako izaberite arborio rižu.
SASTOJCI:
1 luk
400g pilećih prsiju
1 tikvica
2 mrkve
1 šalica riže
2 šalice vruće vode
sol, papar, začini po ukusu
kockica maslaca
malo bijelog vina
POSTUPAK:
Sitno nasjeckati luk i popržiti ga na malo ulja.
Piletinu nasjeckati na kockice, začiniti i popržiti.
Dodati tikvicu narezanu na kockice i malo bijelog vina te sve zajedno pirjati dok vino ne ispari. Po potrebi dodati malo vode.
Rižu oprati pa dodati meso i tikvicama.
U sve to naribati dvije mrkve na sitno i dodati. Sve zalijatii s vrućom vodom i kuhati an laganoj vatri.
Po potrebi dodati začine još, a pred kraj kuhanja ubaciti u rižoto kockicu maslaca.