Tikvice su vrlo zahvalno povrće koje se može pripremati na više različitih načina. Danas Vam predlažem da za ručak pripremite brze, lagane i ukusne punjene tikvice s rajčicom i tunom. Iako su tikvice pretežito ljetno povrće, nalazimo ih tijekom cijele godine. Od njih možete raditi polpete, variva, juhe, rižota. Mogućnosti su bezbrojne. A ako se odlučite isprobati novi način pripreme tikvica, punjene tikvice odličan su izbor.
SASTOJCI:
2 veće tikvice
120g tune
2 dcl sjeckane rajčice (pelata iz konzerve)
1 režanj češnjaka
svježi bosiljak
2 žlice maslinovog ulja
začini – sol, papar
100g sira – gauda ili mozzarella
POSTUPAK:
Tikvice dobro operite, odsjecite krajeve, prerežite na pola po duljini i izdubite žličicom.
Izdubljene tikvice stavite na papir za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
Za to vrijeme napravite nadjev.
U zdjeli pomiješajte meso tikvica koje ste izdubili, narežite ga na kockice, dodajte mu tunu, sitno sjeckani češnjak, rajčicu, ulje i začine. Količinu začina prilagodite ukusu.
Nadjev dobro promiješajte te napunite polupečene tikvice.
Nadjevene tikvice pospite sirom i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.