PUNJENE TIKVICE

PUNJENE TIKVICE

Tikvice su vrlo zahvalno povrće koje se može pripremati na više različitih načina. Danas Vam predlažem da za ručak pripremite brze, lagane i ukusne punjene tikvice s rajčicom i tunom. Iako su tikvice pretežito ljetno povrće, nalazimo ih tijekom cijele godine. Od njih možete raditi polpete, variva, juhe, rižota. Mogućnosti su bezbrojne. A ako se odlučite isprobati novi način pripreme tikvica, punjene tikvice odličan su izbor.

SASTOJCI:

  • 2 veće tikvice
  • 120g tune
  • 2 dcl sjeckane rajčice (pelata iz konzerve)
  • 1 režanj češnjaka
  • svježi bosiljak
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • začini – sol, papar
  • 100g sira – gauda ili mozzarella

 

POSTUPAK:

  1. Tikvice dobro operite, odsjecite krajeve, prerežite na pola po duljini i izdubite žličicom.
  2. Izdubljene tikvice stavite na papir za pečenje i pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
  3. Za to vrijeme napravite nadjev.
  4. U zdjeli pomiješajte meso tikvica koje ste izdubili, narežite ga na kockice, dodajte mu tunu, sitno sjeckani češnjak, rajčicu, ulje i začine. Količinu začina prilagodite ukusu.
  5. Nadjev dobro promiješajte te napunite polupečene tikvice. 
  6. Nadjevene tikvice pospite sirom i vratite u pećnicu te pecite još 20-25 minuta.