PUDING OD HELJDE

PUDING OD HELJDE

Puding od heljde je iznimno zdrav doručak bogat vitaminima, mineralima i vlaknima. Glavni sastojak ovog “pudinga” je heljdina kaša, no vi možete koristiti i heljdu u zrnu. Heljdina kaša ima nizak glikemijski index, što znači da će osjećaj sitosti trajati duže. Obogatila sam je s bananom i jabukom uz dodatak rogača. Prava zimska poslastica, rekla bih. Vi možete izbaciti rogač ako ga ne volite te dodati kakao ili orašaste plodove po želji.

 

Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se! 🙂

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte

SASTOJCI:

  • 1 manja šalica heljdine kaše
  • 2 šalice vode
  • 1 žlica meda
  • 1 banana
  • 1 jabuka
  • 1 žličica cimeta
  • 1 dcl biljnog mlijeka po izboru
  • 1  žlica rogača

 

POSTUPAK:

  1. Dan prije namočite kašu te je dobro isperite.
  2. Kašu skuhajte u vodi, u omjeru 1:2.
  3. Tijekom kuhanja po potrebi dodajte vode.
  4. Kad je gotova kašu prebacite u manju posudu, te joj dodajte narezanu jabuku i bananu, med, cimet, rogač i mlijeko.
  5. Sve sastojke izmiksajte u kašu.
  6. Poslužite toplo ili hladno, prema želji.