Puding od heljde je iznimno zdrav doručak bogat vitaminima, mineralima i vlaknima. Glavni sastojak ovog “pudinga” je heljdina kaša, no vi možete koristiti i heljdu u zrnu. Heljdina kaša ima nizak glikemijski index, što znači da će osjećaj sitosti trajati duže. Obogatila sam je s bananom i jabukom uz dodatak rogača. Prava zimska poslastica, rekla bih. Vi možete izbaciti rogač ako ga ne volite te dodati kakao ili orašaste plodove po želji.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
1 manja šalica heljdine kaše
2 šalice vode
1 žlica meda
1 banana
1 jabuka
1 žličica cimeta
1 dcl biljnog mlijeka po izboru
1 žlica rogača
POSTUPAK:
Dan prije namočite kašu te je dobro isperite.
Kašu skuhajte u vodi, u omjeru 1:2.
Tijekom kuhanja po potrebi dodajte vode.
Kad je gotova kašu prebacite u manju posudu, te joj dodajte narezanu jabuku i bananu, med, cimet, rogač i mlijeko.