Puding od bundeve prava je jesenska poslastica. Uz dodatak “pumpkin spice” začina i soka od mandarina čini pravi desert. Priprema se vrlo jednostavno, a najduže traje čekanje da se ohladi. Svakako ga isprobaj i pošalji mi fotku. A imaš li instagram profil, zaprati zelenitanjur i na instagramu 😉
SASTOJCI:
260g pirea od bundeve
500 ml mlijeka
100g gustina
2-3 žlice meda
sok 3 mandarine
1 žlica vanilije
1 žlica pumpkin spice začina
POSTUPAK:
Za pire od bundeve potrebno je bundevu (hokaido ili buternutt) prvo skuhati ili ispeći u pečnici. Ako ju kuhaš, nareži ju na kockice, stavi u vodu, kad je kuhana procijedi i izmiksaj bundevu te dobro ohladi. Ukoliko ju peces, narezi je na kriske (oguli i ocisti), ispeci i izgnjeci u pire te ohladi.
Mlijeko stavi kuhati sa gustinom neprestano miješajućikako nebi nastale grudice.
Kad se smjesa počne zgušnjavati makni s vatre i dodaj med, sok mandarina, začine i na kraju pire bundeve.
Sve dobro izmiješaj i vrati na vatru te opetzakuhaj neprestano miješajući.