PUDING OD BUNDEVE

PUDING OD BUNDEVE

Puding od bundeve prava je jesenska poslastica. Uz dodatak “pumpkin spice” začina i soka od mandarina čini pravi desert. Priprema se vrlo jednostavno, a najduže traje čekanje da se ohladi. Svakako ga isprobaj i pošalji mi fotku. A imaš li instagram profil, zaprati zelenitanjur i  na instagramu 😉

SASTOJCI:

  • 260g pirea od bundeve
  • 500 ml mlijeka
  • 100g gustina
  • 2-3 žlice meda
  • sok 3 mandarine
  • 1 žlica vanilije
  • 1 žlica pumpkin spice začina

POSTUPAK:

  1.  Za pire od bundeve potrebno je  bundevu (hokaido ili buternutt) prvo skuhati ili ispeći u pečnici. Ako ju kuhaš, nareži ju na kockice, stavi u vodu, kad je kuhana procijedi i izmiksaj bundevu te dobro ohladi. Ukoliko ju peces, narezi je na kriske (oguli i ocisti), ispeci i izgnjeci u pire te ohladi.
  2. Mlijeko stavi kuhati sa gustinom neprestano miješajućikako nebi nastale grudice.
  3. Kad se smjesa počne zgušnjavati makni s vatre i dodaj med, sok mandarina, začine i na kraju pire bundeve.
  4. Sve dobro izmiješaj i vrati na vatru te opetzakuhaj neprestano miješajući.
  5. Raspodjeli u čaše ili zdjelice i dobro ohladi.