Zašto ovog Božića ne biste isprobali malo drugačije linzere? Ovi linzeri su kombinacija prosenog i rižinog brašna s dodatkom eritrita i kokosovog ulja. Možete ih spajati s nadjevom po želji. Na blogu se također nalaze bučini cvjetići – također malo drugačiji linzeri s bučinim košticama i bučinim uljem, pa svakako isprobajte. A želite li ih puniti sa zdravom marmeladom, na blogu također možete pronaći recept za chia marmeladu.
Imaš li instagram? Svakako me zaprati i prvi/a saznaj nove zdrave recepte. 🙂
SASTOJCI:
150g prosenog brašna
150g rižinog brašna
50g eritrita
100g kokosovog ulja
1 jaje
korica limuna
4 žlice kokosovog brašna
50 ml mlijeka
1 žlica vanilije
punjenje po želji
POSTUPAK:
Sve sastojke za tijesto pomiješajte u jednoj posudi i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjake sat vremena.
Kad je odmorilo, razvaljajte tijesto i izrezujte oblike pomoću kalupa.
Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Keksi moraju ostati bijeli.
Pustite kekse nek se ohlade pa ih punite po želji.