PROSENI LINZERI

PROSENI LINZERI

Zašto ovog Božića ne biste isprobali malo drugačije linzere? Ovi linzeri su kombinacija prosenog i rižinog brašna s dodatkom eritrita i kokosovog ulja. Možete ih spajati s nadjevom po želji.  Na blogu se također  nalaze bučini cvjetići – također malo drugačiji linzeri s bučinim košticama i bučinim uljem, pa svakako isprobajte. A želite li ih puniti sa zdravom marmeladom, na blogu također možete pronaći recept za chia marmeladu.

Imaš li instagram? Svakako me zaprati i prvi/a saznaj nove zdrave recepte. 🙂

 

 

SASTOJCI:

  • 150g prosenog brašna
  • 150g rižinog brašna
  • 50g eritrita
  • 100g kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • korica limuna
  • 4 žlice kokosovog brašna
  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica vanilije
  • punjenje po želji

 

POSTUPAK:

  1. Sve sastojke za tijesto pomiješajte u jednoj posudi i zamijesite glatko tijesto.
  2. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjake sat vremena.
  3. Kad je odmorilo, razvaljajte tijesto i izrezujte oblike pomoću kalupa.
  4. Kekse pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta. Keksi moraju ostati bijeli.
  5. Pustite kekse nek se ohlade pa ih punite po želji.
  6. Na kraju ih posipajte brezinim šećerom u prahu.