Pogača od slanutkovog brašna idealan je zdrav obrok. A ako joj dodamo još malo povrća, dobivamo brz, ukusan i hranjiv obrok. Priprema je brza, jer se sve radi u jednoj posudi. U osnovi se pogača radi od soli, brašna i vode, a ja sam odlučila dodati još malo tikvice i mrkve kako bi dobila kompletan obrok. Možete ju poslužiti kao međuobrok uz salatu ili uz čašu jogurta.
SASTOJCI:
200 g brašna od slanutka
500 ml tople vode
1 žličica soli
1 naribana mrkva
2 žlice maslinovog ulja
1 naribana i ocijeđena tikvica
POSTUPAK:
U posudi pomiješajte brašno, vodi i sol te dobro razradite. Ostavite u hladnjaku nekodstoji sat vremena.
Smjesa će biti gusta kao za palačinke te joj dodajte naribanu tikvicu i mrkvu.
Pleh gdje ćete peći pogaču premažite maslinovim uljem i stavite ga grijati u pećnicu na 220stupnjeva.
Kada se pećnica zgrijala, izvadite pleh, sipajte smjesu za pogaču te pecite pogaču na 200 stupnjeva oko 25-30 minuta.