POGAČA OD SLANUTKA I POVRĆA

POGAČA OD SLANUTKA I POVRĆA

Pogača od slanutkovog brašna idealan je zdrav obrok. A ako joj dodamo još malo povrća, dobivamo brz, ukusan i  hranjiv obrok. Priprema je brza, jer se sve radi u jednoj posudi. U osnovi se pogača radi od soli, brašna i vode, a ja sam odlučila dodati još malo tikvice i mrkve kako bi dobila kompletan obrok. Možete ju poslužiti kao međuobrok uz salatu ili uz čašu jogurta.

SASTOJCI:

  • 200 g brašna od slanutka
  • 500 ml tople vode
  • 1 žličica soli
  • 1 naribana mrkva
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 naribana i ocijeđena tikvica

POSTUPAK:

  1.  U posudi pomiješajte brašno, vodi i sol te dobro razradite. Ostavite u hladnjaku nekodstoji sat vremena.
  2. Smjesa će biti gusta kao za palačinke te joj dodajte naribanu tikvicu i mrkvu.
  3. Pleh gdje ćete peći pogaču premažite maslinovim  uljem i stavite ga grijati u pećnicu na 220stupnjeva.
  4. Kada se pećnica zgrijala, izvadite pleh, sipajte smjesu za pogaču te pecite pogaču na 200 stupnjeva oko 25-30 minuta.