PITA OD BLITVE I SIRA

PITA OD BLITVE I SIRA

Pitu od blitve ne trebam puno objašnjavati. Idealna za užinu ili večeru uz čašu jogurta. Umjesto blitve možete koristiti i špinat. Ova pita slična je dobroj starinskoj proji. Možete je peći u većem ili manjem kalupu. Ja sam se odlučila za veći kalup da dobijem manje pite. Količinu sastojaka svakako prilagodite svom kalupu i veličine pite koju želite dobiti. 

SASTOJCI:

  • 500g blitve
  • 3 jaja
  • 1/2 šalice kukuruznog brašna
  • 1 šalica pirovog bijelog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica jogurta
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 200g svježeg sira
  • sol, papar,sezam

POSTUPAK:

  1. Blitvu blanširajte, dobro ocijedite te sitno nasjeckajte.
  2. Jaja umutite te im dodajte blitvu, brašno, sol, jogurt, svježi sir, prašak za pecivo i ulje.
  3. Smjesu dobro promiješajte i sjedinite  te sipajte u kalup za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje.
  4. Ako je smjesa pregusta dodajte još malo jogurta. Po želji pospite pitu sezamom.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.