PEČENO VOĆE S GRANOLOM

PEČENO VOĆE S GRANOLOM

Kako bi barem malo zadržala ljeto i sunce odlučila sam složiti jedan brzi desert s breskvama, nektarinama i šljivama. Za potpuni užitak dodala sam granolu i poslužila ga s kuglicom sladoleda od vanilije. Naravno, voće možete odabrati prema želji i složiti svoju kombinaciju.

 

Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se! 🙂

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte

SASTOJCI:

  • breskve, nektarine, šljive – količina po želji
  • sok 1 limuna
  • med
  • granola po želji
  • 1 vanilin šećer ili 1 žlica vanilije
  • kokosovo ulje ili maslac
  • liker od maline

PRIPREMA:

  1. Breskve i nektarine ogulite, prepolovite i izvadite njim koštice.
  2. Šljive prepolovite i izvadite koštice.
  3. Posložite polovice voća u manju vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali s malo kokosovog ulja. 
  4. U posebnoj posudi pomiješajte žlicu meda, vaniliju i sok 1 limuna. Tom smjesom prelijte voće.
  5. PO voću posipajte granolu i prelijte sve zajedno s malo likera od maline.
  6. Pecite voće u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta.
  7. Poslužite toplo uz kuglicu sladoleda. U slast!