Kako bi barem malo zadržala ljeto i sunce odlučila sam složiti jedan brzi desert s breskvama, nektarinama i šljivama. Za potpuni užitak dodala sam granolu i poslužila ga s kuglicom sladoleda od vanilije. Naravno, voće možete odabrati prema želji i složiti svoju kombinaciju.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
breskve, nektarine, šljive – količina po želji
sok 1 limuna
med
granola po želji
1 vanilin šećer ili 1 žlica vanilije
kokosovo ulje ili maslac
liker od maline
PRIPREMA:
Breskve i nektarine ogulite, prepolovite i izvadite njim koštice.
Šljive prepolovite i izvadite koštice.
Posložite polovice voća u manju vatrostalnu posudu koju ste prethodno premazali s malo kokosovog ulja.
U posebnoj posudi pomiješajte žlicu meda, vaniliju i sok 1 limuna. Tom smjesom prelijte voće.
PO voću posipajte granolu i prelijte sve zajedno s malo likera od maline.
Pecite voće u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-25 minuta.