NABUJAK S RIŽOM I TIKVICOM

NABUJAK S RIŽOM I TIKVICOM

Ostalo mi je viška riže od dana prije, a kako ne bacam hranu nego ju volim kvalitetno i održivo iskoristiti odlučila sam napraviti ovaj divan nabujak od riže i tikvica. Brz, fin i ukusan ručak gotov je u trenu!

SASTOJCI:

  • skuhana riža – koristila sam integralnu rižu
  • 1 veća ili 2 manje tikvice
  • 100g krem sira
  • 2 jaja
  • 1 kiselo vrhnje
  • sol, papar, češnjak u prahu
  • za posip – ribani sir

POSTUPAK:

  1. Ako nemate viška riže, rižu skuhajte i ohladite. Trebat će Vam otprilike 1 šalica riže.
  2. Jaja umutite pa dodajte kiselo vrhnje i krem sir i sve dobro izmiješajte.
  3. Dodajte začine, naribanu tikvicu u smjesu i skuhanu rižu.
  4. Veću vatrostalnu zdjelu premažite s kockicom maslaca i sipajte smjesu za nabujak.
  5. Po želji po smjesi sipajte ribani sir.
  6. Pecite nabujak u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta.