Ostalo mi je viška riže od dana prije, a kako ne bacam hranu nego ju volim kvalitetno i održivo iskoristiti odlučila sam napraviti ovaj divan nabujak od riže i tikvica. Brz, fin i ukusan ručak gotov je u trenu!
SASTOJCI:
skuhana riža – koristila sam integralnu rižu
1 veća ili 2 manje tikvice
100g krem sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje
sol, papar, češnjak u prahu
za posip – ribani sir
POSTUPAK:
Ako nemate viška riže, rižu skuhajte i ohladite. Trebat će Vam otprilike 1 šalica riže.
Jaja umutite pa dodajte kiselo vrhnje i krem sir i sve dobro izmiješajte.
Dodajte začine, naribanu tikvicu u smjesu i skuhanu rižu.
Veću vatrostalnu zdjelu premažite s kockicom maslaca i sipajte smjesu za nabujak.
Po želji po smjesi sipajte ribani sir.
Pecite nabujak u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40-45 minuta.