Blitvu volim spremati na razne načine. Pripremam od nje juhu, polpete, stavljam je u smoothie, izvrsna mi je s krumpirom kao prilog ribi. Danas sam se odlučila od nje napraviti muffine. Dodala sam njim malo sira i šunke kako bi dobila zasitan međuobrok. Ovi slani muffini izvrstan su obrok kada poželite nešto jednostavno, fino i zdravo. Kako sadrže u sebi slanutkovo brašno u pripremi muffina možete, a i ne morate koristiti jaje. Sve što Vam treba za pripremu je jedna posuda i pjenjača. Eto, toliko se brzo pripremaju.
Ukoliko isprobate bilo koji recept s bloga, slobodno mi pošaljete fotku jela i svoj osvrt. Bit će mi drago čuti Vaše mišljenje.
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Promijeni to! Zaprati me na instagramu pod nazivom zelenitanjur i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.
SASTOJCI:
1 šalica pirovog brašna
1 šalica slanutkovog brašna
1 jaje
1 dcl ulja
150g blitve
100g šunke
100g mozarelle
1 šalica jogurta ili mlijeka
1 žličica praška za pecivo
sol, papar, češnjak u prahu
POSTUPAK:
Blitvu operite, očistite i kratko blanširajte.
Šunku i mozarellu narežite na sitne kockice.
Jaje razmutite kratko pjenjačom te mu dodajte začine.
Smjesi od jaja dodajte šunku, sir i blanširanu blitvu koju ste usitnili. Sve dobro promiješajte.
Dodajte suhe pa mokre sastojke i sve dobro sjedinite.
Pecite muffine u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.