MUFFINI S BLITVOM I SIROM

MUFFINI S BLITVOM I SIROM

Blitvu volim spremati na razne načine.  Pripremam od nje juhu, polpete, stavljam je u smoothie, izvrsna mi je s krumpirom kao prilog ribi. Danas sam se odlučila od nje napraviti muffine. Dodala sam njim malo sira i šunke kako bi dobila zasitan međuobrok. Ovi slani muffini izvrstan su obrok kada poželite nešto jednostavno, fino i zdravo. Kako sadrže u sebi slanutkovo brašno u pripremi muffina možete, a i ne morate koristiti jaje.  Sve što Vam treba za pripremu  je jedna posuda i pjenjača. Eto, toliko se brzo pripremaju.

 

Ukoliko isprobate bilo koji recept s bloga, slobodno mi pošaljete fotku jela i svoj osvrt. Bit će mi drago čuti Vaše mišljenje. 

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Promijeni to! Zaprati me na instagramu pod nazivom zelenitanjur i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.

SASTOJCI:

  • 1 šalica pirovog brašna
  • 1 šalica slanutkovog brašna
  • 1 jaje
  • 1 dcl ulja
  • 150g blitve
  • 100g šunke
  • 100g mozarelle
  • 1 šalica jogurta ili mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • sol, papar, češnjak u prahu

 

POSTUPAK:

  1. Blitvu operite, očistite i kratko blanširajte.
  2. Šunku i mozarellu narežite na sitne kockice.
  3. Jaje razmutite kratko pjenjačom te mu dodajte začine.
  4. Smjesi od jaja dodajte šunku, sir i blanširanu blitvu koju ste usitnili. Sve dobro promiješajte.
  5. Dodajte suhe pa mokre sastojke i sve dobro sjedinite.
  6. Pecite muffine u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.