LIGNJE NA BRUDET

LIGNJE NA BRUDET

Iako sam lignje navikla jesti najčešće pržene na kolutiće, ovaj put odlučila sam ih isprobati na drugačiji način. Priprema lignji na brudet je vrlo jednostavna, a rezultat je fantastičan. Slagala sam ih prema receptu Ane Špelić s intagram profila Foodie A26 by Ana Špelić.

SASTOJCI:

  • 500g lignja
  • 2 luka
  • 2 dcl bijelog vina
  • 400g nasjeckanih pelata
  • sol, papar, češnjak, mix mediteranskih začina
  • 1 žličica balzamičnog octa

POSTUPAK:

  1. Lignje očistite i narežite na kolutiće.
  2. Sitno nasjeckajte luk te ga na maslinovom ulju  popržite.
  3. Kada luk potpuno omekša dodajte narezane lignje i sve pirjajte dok lignje ne posvijetle.
  4. Dodajte žličicu nasjeckanog češnjaka ili češnjaka u prahu pa sve podlijte bijelim vinom.
  5. Kuhajte sve zajedno na umjerenoj vatri desetak minuta dok sav alkohol ne ispari.
  6. Dodajte nasjeckane pelate, smanjite vatru i kuhajte dok se umak ne reducira. Po potrebi dodajte još vode.
  7. Pred kraj kuhanja umiješajte žlicicu balzamičnog octa i začinite soli, paprom i miksom mediteranskih začina.
  8. Poslužite uz prilog po želji.