Blagdani polako kucaju na vrata. Miris neodoljivih začina širi se stanom. Ne, nije stigao Božić već je kraljica jeseni zauzela svoje mjesto u kuhinji. Tko kaže da je bundeva idealna samo za slana jela? Skuhala sam pire od bundeve i odlučila se njime zasladiti za vikend. I vjerujte mi, nisam nimalo pogriješila. Odlučila sam spremite keksiće s pireom od bundeve i divnim mirisnim začinima za medenjake. U ovim medenjacima nema nimalo meda, a keksići su idealno mekani i mirisni. Baš pravi jesenski keksi uz šalicu čaja ili kave. Ovo je ujedno i recept kojeg sam spremala za izazov #na100nacina, igru koja je aktualna na Instagramu a okuplja zaljubljenike u finu hranu.
SASTOJCI:
200 g maslaca sobne temperature
150 g smeđeg šećera
200 g pirea od bundeve
1 vanilin šećer ili 1 žličica arome vanilije
2 žličice cimeta
2 žličice začina za medenjake
1 prašak za pecivo
400 grama brašna
prstohvat soli
POSTUPAK:
Najprije pripremite pire od bundeve. Tikvu narežite na kockice i skuhajte u vodi. Kada je tikva omekšala procijedite ju od vode, usitnite u pire i ostavite da se ohladi.
Maslac narezati na kockice.
Od svih sastojaka zamijesite tijesto. Tijesto je mekano te ga treba ostaviti u hladnjaku minimalno 1 h.
Zagrijte pećnicu na 200˚C te obložite tepsiju papirom za pečenje.
Žlicom grabite tijesto i oblikujte male loptice koje se prilikom pečenja spljošte u oblik keksića.