KUGLOF S MANDARINAMA

KUGLOF S MANDARINAMA

Kuglof je tradicionalna slastica koju radim za Božić. To je slastica bez koje je blagdanski stol nezamisliv. Kako mi pašu više citrusni okusi kuglofa koji mu daju posebnu mekoću i okus, tako sam se odlučila na kuglof s mandarinama koji je zauzeo tron, nakon što ga sam ga isprobala. 

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 2 šalice pirovog glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • 6 manjih ili 3 veće mandarine

POSTUPAK:

  1. Mandarine ogulite i izblendajte u pulpu.
  2. Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
  3. Dodajte brašno, prašak za pecivo, ulje i sok mandarina.
  4. Smjesa mora biti srednje gustoće. Ako je prerijetka dodajte još malo brašna.
  5. Gustoća smjese najviše će ovisiti o veličini i sočnosti mandarina.
  6. Stranice kalupa dobro premažite maslacem i posipajte s brašnom.
  7. Smjesu sipajte u dobro namašćen kalup i protresite kako bi bila jednaka sa svih strana.
  8. Pecite kuglof u zagrijnaoj pećnici na 180 stupnjeva 30-40 minuta. 
  9. Ohladite kuglof pa ga pažljivo uzmite van iz kalupa.