KRUH SA SVJEŽIM SIROM I ZOBENIM PAHULJICAMA

KRUH SA SVJEŽIM SIROM I ZOBENIM PAHULJICAMA

Ovo je jedan zdravi fit kruh bez brašna. Osnovu kruha čine jaja, svježi sir i zobene pahuljice. Vrlo je jednostavan za pripremu jer se priprema s soda bikarbonom i nema dizanja kao kod klasične pripreme kruha. Kruh je mekan, lagan i ukusan. Ljeti ga svakako čuvajte u hladnjaku jer sadrži jaja, dok ga hladnijih dana možete čuvati na sobnoj temperaturi. 

SASTOJCI:

  • 300g svježeg posnog sira
  • 3 jaja
  • 250g zobenih pahuljica
  • 100 ml tople vode
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica sode bikarbone

 

POSTUPAK:

  1. Zobene pahuljice sameljite da dobijete od njih brašno.
  2. Jaja istucite te njim dodajte sir, ulje, sol, vodu i sodu bikarbonu.
  3. Sve zajedno dobro promiješajte.
  4. Smjesi dodajte dobiveno brašno od zobenih pahuljica i dobro sve promiješajte.
  5. Dobivenu smjesu stavite u kalup za kruh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  6. Pecite u zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva 40 minuta.