Volim miris domaćeg kruha. Kruh bez kvasca osim što se brže priprema, ne pada teško na želudac. Zbog toga biram uvijek ovaj kruh. Prozračan je, lagan i može stajati nekoliko dana. Sve što Vam je potrebno za pripremu kruha je jedna veća posuda i špatula. Osnovu kruha čini pirovo brašno uz dodatak sjemenki.
SASTOJCI:
400g pirovog integralnog brašna
300 ml jogurta
150 ml mineralne vode
žličica soli
2 žlice maslinovog ulja
žličica sode bikarbone
žličica lanenih sjemenki
žličica chia sjemenki
po želji: sjemenke suncokreta za posip
POSTUPAK:
Sve sastojke dobro promiješati špatulom.
Dobivenu smjesu staviti u kalup za kruh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Po želji kruh premazati žlicom maslinovog ulja i posipati sjemenkama suncokreta.
Peći kruh u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.