KRUH OD PIROVOG BRAŠNA (BEZ KVASCA)

KRUH OD PIROVOG BRAŠNA (BEZ KVASCA)

Volim miris domaćeg kruha. Kruh bez kvasca osim što se brže priprema, ne pada teško na želudac. Zbog toga biram uvijek ovaj kruh.  Prozračan je, lagan  i može stajati nekoliko dana. Sve što Vam je potrebno za pripremu kruha  je jedna veća posuda i špatula. Osnovu kruha čini pirovo brašno uz dodatak sjemenki.

SASTOJCI:

  • 400g pirovog integralnog brašna
  • 300 ml jogurta
  • 150 ml mineralne vode
  • žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • žličica sode bikarbone
  • žličica lanenih sjemenki
  • žličica chia sjemenki
  • po želji: sjemenke suncokreta za posip

POSTUPAK:

  1. Sve sastojke dobro promiješati špatulom.
  2. Dobivenu smjesu staviti u kalup za kruh, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  3. Po želji kruh premazati žlicom maslinovog ulja i posipati sjemenkama suncokreta.
  4. Peći kruh u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 45 minuta.