Miriši na cimet i vaniliju, miriši na blagdane, miriši na keksiće, jednostavno miriši na Božić 🙂 Kod nas je tradicija da su keksići za Božić obavezno uz nezaobilazni kuglof. Ovi keksići su idealni za tijesto s modlicama ili možete na njih staviti štambilj za kekse i vaditi okrugle oblike van. Važno je da zamijesite kompaktno tijesto i dobro ga ohladite u hladnjaku prije izrade. Glavni sastojak ovih keksića je rižino brašno koje ne sadrži gluten i odlična je zamjena za pšenično brašno.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
400g rižinog brašna + za izradu
150g brezinog šećera
1 žlica vanilije
1 žličica cimeta
1 žličica začina za medenjake
1 žlica arome vanilije
3 jaja
100g kokosovog ulja (otopljenog i ohlađenog)
POSTUPAK:
Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto te staviti u hladnjak nek odmori sat vremena.
Zatim razvaljati tijesto i izrezivati modlicom željene oblike.
Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje.
Peći keksiće u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta.