KEKSI S RIŽINIM BRAŠNOM

KEKSI S RIŽINIM BRAŠNOM

Miriši na cimet i vaniliju, miriši na blagdane, miriši na keksiće, jednostavno miriši na Božić 🙂 Kod nas je tradicija da su keksići za Božić obavezno uz nezaobilazni kuglof.  Ovi keksići su idealni za tijesto s modlicama ili možete na njih staviti štambilj za kekse i vaditi okrugle oblike van. Važno je da zamijesite kompaktno tijesto i dobro ga ohladite u hladnjaku prije izrade. Glavni sastojak ovih keksića je rižino brašno koje ne sadrži gluten i odlična je zamjena za pšenično brašno. 

 

Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se! 🙂

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte

SASTOJCI:

  • 400g rižinog brašna + za izradu
  • 150g brezinog šećera
  • 1 žlica vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 1 žlica arome vanilije
  • 3 jaja
  • 100g kokosovog ulja (otopljenog i ohlađenog)

POSTUPAK:

  1.  Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto te staviti u hladnjak nek odmori sat vremena.
  2. Zatim razvaljati tijesto i izrezivati modlicom željene oblike.
  3. Kalup za pečenje obložiti papirom za pečenje.
  4. Peći keksiće u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta.