JESENSKI KOLAČ S JABUKAMA I KRUŠKAMA

JESENSKI KOLAČ S JABUKAMA I KRUŠKAMA

Kada mi kuhinja zamiriši na jabuke i cimet, mogu slobodno reći jesen je stigla. A još k tome, ako joj dodam kruške i malo začina za medenjake, dobijem pravu jesensku čaroliju. Za divan orašasti okus ovog finog kolača pobrinulo se heljdino brašno. Ovo je brzi, fini i jako jednostavan kolač koji sam odlučila ispeći u kalupu za tortu. Prava jesenska čarolija!

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • 100g smeđeg šećera
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 2/3 šalice mlijeka
  • 2 naribane jabuke
  • 1 naribana kruška
  • 1 šalica heljdinog brašna
  • 1 šalica griza (heljdin, pirov, rižin)
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica vanilije
  • 1 žličica začina za medenjake
  • 1 jabuka na kolutiće za ukrašavanje
  • mjera je šalica za čaj

POSTUPAK:

  1.  Jaja, šećer i vaniliju izmiješajte pjenjačom.
  2. Brašno, griz, prašak za pecivo, začine za medenjake i cimet promiješajte.
  3. U jaja i šećer dodajte mlijeko i ulje, promiješajte pa dodajte suhe sastojke. Na kraju u smjesu dodajte naribane jabuke i krušku.
  4. Sipajte smjesu u okrugli kalup za tortu prethodno obložen papirom za pečenje.
  5. Na biskvitnu smjesu posložite jabuku narezanu na ploškice i uvaljanu u malo cimeta.
  6. Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko pola sata.