Glavni sastojak ovog brzog, finog i zdravog humusa je crvena leća. Crvena leća je slađa od drugih vrsta leća. Ne sadrži masti, ali je odličan izvor vlakana i proteina. Od crvene leće možete raditi juhu, dodavati je u variva i salate ili jednostavno raditi namaze. Ovaj namaz od leće idealan je kao međuobrok, zdrava užina ili finger food za druženja s prijateljima.
SASTOJCI:
2 šalice vode
1 šalica crvene leće
3 režnja češnjaka – usitnjena
3 žlice tahini paste
5 žlica maslinovog ulja
1/4 šalice limunovog soka
sol, papar
POSTUPAK:
Vodu zakuhajte i ubacite opranu leću pa smanjite vatru i kuhajte 10-tak minuta.
Leću procijedite i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu leću, tahini pastu i usitnjeni češnjak, stavite u blender i dobro izmiksajte.
Dodajte ulje, limunov sok, sol i papar te još blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.