Hrskavi štapići s vinom

Hrskavi štapići s vinom

Hladnim danima najbolje pašu topli napitci, dekica i film. A još je bolje kada imamo i nešto za prigricnuti pri ruci. Ovdje uskaču vinski štapići. Izrazito prhki domaći štapići idealna su verzija zdrave grickalice u hladnim zimskim danima. Skuhajte omiljeni napitak, pripremite film i uživajte u grickanju vinskih štapića.

SASTOJCI:

  • 250g pšeničnog integralnog brašna

  • 250g polubijelog brašna

  • 1-2 žličice soli

  • 2 dcl ulja

  • 1,5 dcl bijelog vina

  • 1 prašak za pecivo

  • Za premazivanje: 1 jaje

  • Sjemenke lana za posip

POSTUPAK:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto.
  2. Ostaviti tijesto nek odmara pola sata u hladnjaku.
  3. Odvojiti pola tijesta s kojim ćete raditi, a drugu polovicu vratiti u hladnjak.
  4. Razvaljati tijesto, rezati tanke štapiće, premazati ih jajetom pa ih lagano savinuti da budu spiralni.
  5. Štapiće posipati sjemenkama lana.
  6. Ponoviti postupak s preostalim tijestom.
  7. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva cca.15 minuta.
  8. Gotovi su dok poprime lijepu boju.
  9. Ostaviti ih da se ohlade u tepsiji za pečenje, jer su jako prhki.
  10. Bitno je kod izrade da je tijesto hladno, jer će se lakše rezati i oblikovati te se neće trgati.