HELJDINI LINZERI

HELJDINI LINZERI

Linzeri su nezaobilazan bozićni klasik. Iako sam prvo mislila raditi linzere, na kraju su ispali heljdini keksići, jer je tekstura tijesta savršena za igranjes raznim oblicima modlica. Od jednog  dijela smjese napravila sam linzere,a od drugog kekse s modlicama. Ovo je super tijesto volite li se igrati s izradom keksića!

Još se ne pratimo na instagramu? Zaprati me i saznaj prvi/a nove recepte 🙂

SASTOJCI:

  • 300g heljdinog brašna
  • 100g mljevenih oraha
  • 200g maslaca
  • 4 žlice meda
  • 1 žlica vanilije
  • sok 1/2 limuna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

POSTUPAK:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto.
  2. Po potrebi dodajte još malo brašna ako će tijesto biti ljepljivo.
  3. Formirajte tijesto u kuglu te omotajte plastičnom folijom i ostavite da odmori u hladnjaku sat vremena.
  4. Kad je odmorilo razvaljajte tijesto i vadite modlicama van različite oblike.
  5. Tepsiju obložite papirom za pečenje i na nju stavljajte keksiće koje pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stpnjeva 8 minuta.