DOMAĆI SLADOLED

DOMAĆI SLADOLED

Krenule su ljetne vrućine i svima nam treba pravo osvježenje. A boljeg osvježenja od sladoleda nema (osim kupanja u moru) 🙂

Baza za izradu domaćeg sladoleda je banana, a ja sam se odlučila za izradu dvije vrste sladoleda. Crveni je sa šumskim voćem, dok je zeleni s avokadom i melisom.

Postupak je vrlo jednostavan. Svi sastojci se stave u blender i dobro izmiksaju te stave u kalupiće za sladoled i zamrznu.

Crveni sladoled

  • 1 zrela banana
  • 1 šalica šumskog voća
  • 1 šalica jogurta
  • 1 žlica meda ili zaslađivaća po želji

-umjesto jogurta za kremastiju strukturu sladoleda birajte kokosovo mlijeko (gusti bijeli dio)

Zeleni sladoled

  • 1 zrela banana
  • 1 avokado
  • šaka listića melisse
  • 1 žlica meda