DOMAĆI SLADOLED

Krenule su ljetne vrućine i svima nam treba pravo osvježenje. A boljeg osvježenja od sladoleda nema (osim kupanja u moru) 🙂
Baza za izradu domaćeg sladoleda je banana, a ja sam se odlučila za izradu dvije vrste sladoleda. Crveni je sa šumskim voćem, dok je zeleni s avokadom i melisom.
Postupak je vrlo jednostavan. Svi sastojci se stave u blender i dobro izmiksaju te stave u kalupiće za sladoled i zamrznu.
Crveni sladoled
- 1 zrela banana
- 1 šalica šumskog voća
- 1 šalica jogurta
- 1 žlica meda ili zaslađivaća po želji
-umjesto jogurta za kremastiju strukturu sladoleda birajte kokosovo mlijeko (gusti bijeli dio)
Zeleni sladoled
- 1 zrela banana
- 1 avokado
- šaka listića melisse
- 1 žlica meda