Crumble od jabuka

Crumble od jabuka

Obožavam crumble. Brzi desert koji može napraviti svatko. Idealan u bilo koje godišnje doba jer se može raditi od bilo kojeg voća. Ljeti njaviše volim crumble s bobičastim voćem dok je jesen rezervirana je za pravu čaroliju mirisa i okusa. Miris jabuka i cimeta, čim padne prvi list, širi se kuhinjom. Crumble poslužite topao s kuglicom sladoleda od vanilije, ali također je odličan i hladan. Igrajte se okusima i stvarajte svoj omiljeni desert!

SASTOJCI:

Voćni dio:

  • 4 jabuke
  • 2 žlice suhih šljiva
  • sok od 1 limuna
  • 2 žlice kokosovog šećera
  • 50 g mljevenih oraha

Posip:

  • 100 g zobenih pahuljica
  • 100 g maslaca
  • 100 g pirovog integralnog brašna
  • 4 žlice kokosovog ulja

Ostalo:

  • Kockica maslaca za premazivanje posude za pečenje (cca 5 g).

POSTUPAK:

  1. Jabuke narežite na kockice i pomiješajte sa suhim šljivama, sokom limuna, šećerom i mljevenim orasima.
  2. Dobivenom smjesom napunite manju vatrostalnu posudu, prethodno premazanu maslacem.
  3. Od sastojaka za posip napravite mrvičastu smjesu te pospite po nadjevu.
  4. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 – 45 min na 180˚C.

NAPOMENA: