Obožavam crumble. Brzi desert koji može napraviti svatko. Idealan u bilo koje godišnje doba jer se može raditi od bilo kojeg voća. Ljeti njaviše volim crumble s bobičastim voćem dok je jesen rezervirana je za pravu čaroliju mirisa i okusa. Miris jabuka i cimeta, čim padne prvi list, širi se kuhinjom. Crumble poslužite topao s kuglicom sladoleda od vanilije, ali također je odličan i hladan. Igrajte se okusima i stvarajte svoj omiljeni desert!
SASTOJCI:
Voćni dio:
4 jabuke
2 žlice suhih šljiva
sok od 1 limuna
2 žlice kokosovog šećera
50 g mljevenih oraha
Posip:
100 g zobenih pahuljica
100 g maslaca
100 g pirovog integralnog brašna
4 žlice kokosovog ulja
Ostalo:
Kockica maslaca za premazivanje posude za pečenje (cca 5 g).
POSTUPAK:
Jabuke narežite na kockice i pomiješajte sa suhim šljivama, sokom limuna, šećerom i mljevenim orasima.
Dobivenom smjesom napunite manju vatrostalnu posudu, prethodno premazanu maslacem.
Od sastojaka za posip napravite mrvičastu smjesu te pospite po nadjevu.