Nekad su najbolji oni jednostavni kolači s voćem koje brzo smutiš, izliješ u tepsiju i staviš omiljeno voće. Režeš ga još vrućeg, jer se ne možeš dočekati komada, a kuhinja ima predivan voćni miris, u ovom slučaju jagodasti. Ovaj brzi kolač s jagodama idealan je kad se najave iznenadni gosti, a nemate doma jaja. Kolač je kompaktan i jednostavan za pripremu. Još je idealniji kad trebate brzinski desert. Uskoro nam dolazi sezona različitog finog voća, pa izaberite svoju omiljenu voćnu kombinaciju. Jedino pripazite da dobro osušite voće prije stavljanja na biskvit, kako ne biste dobili gnjecav i mokar kolač.
Ukoliko isprobate bilo koji recept s bloga, slobodno mi pošaljete fotku jela i svoj osvrt. Bit će mi drago čuti Vaše mišljenje.
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Promijeni to! Zaprati me na instagramu pod nazivom zelenitanjur i prvi/a saznaj nove zdrave recepte.
SASTOJCI:
3 šalice pirovog integralnog brašna
1 šalica smeđeg šećera
1 šalica ulja
1 i pol šalica vode
1 žlica vanilije
1 prašak za pecivo
500g jagoda
POSTUPAK:
Pećnicu upalite na 200 stupnjeva i ostavite da se grije.
Sve sastojke za biskvit stavite u posudu i dobro promiješajte pjenjačom.
Smjesa će biti srednje gustoće i voće neće potonuti.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
Na smjesu posložite jagode, prethodno oprane, dobro posušene i narezane.
Pecite kolač oko 40 minuta. Dužina pečenja ovisi o jačini vaše pećnice.
Kolač ohladite, narežite na kocke i po želji posipajte šećerom u prahu. (kod mene mljeveni brezin šećer)