Domaća peciva moj su odabir kroz cijelu godinu. Osim što se brzo i jednostavno pripremaju, vrlo su ukusna, Posebna su jer sadrže jogurt koji njim daje izrazitu mekoću i svježinu. Peciva čuvajte u vrećici kako bi sačuvala svježinu i nakon nekoliko dana. Poslužite ih same ili uz svoj omiljeni namaz kao idealan doručak.
SASTOJCI:
1 šalica polubijelog brašna ili pirovog glatkog brašna
1 šalica integralnog brašna
1 šalica jogurta
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica chia sjemenki
1 žlica lanenih sjemenki
1 prašak za pecivo
1-2 žličice soli
dodatno: jogurt za premazivanje
lan ili sezam za posip
POSTUPAK:
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto.
Tijesto će biti malo ljepljivo.
Pomoću vlažnih ruka oblikovati male kuglice i lagano ih spljoštiti te stavljati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Premazati ih s malo jogurta i po želji posipati sa sezamom ili lanom.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta, dok ne prime lijepu boju.