Idealne kiflice kada poželite grickati nešto fino u duge i hladne jesenske sate. Brzo se pripremaju, a još brže se pojedu. Predlažem odmah da poduplate sastojke, jer su prefine. Možete ih ispeći više, ohladiti i zamrznuti pa vaditi po potrebi van. Ovo je neki standardni recept, a vi se možete poigrati sa svojom kombinacijom brašna i sjemenki. U slast!
SASTOJCI:
150g pirovog integralnog brašna
150g pirovog bijelog brašna
1/2 paketića praška za pecivo
2 žličice soli
50 ml ulja
180g jogurta
1 jaje za premazivanje
sezam ili lan za posip
POSTUPAK:
Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
Dodajte jogurt i ulje te zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte u krug za kiflice, te režite u oblik trokuta.
Trokute zarolajte u oblik kiflica te premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama po želji.
Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta.