BRZE KIFLICE BEZ KVASCA

BRZE KIFLICE BEZ KVASCA

Idealne kiflice kada poželite grickati nešto fino u duge i hladne jesenske sate. Brzo se pripremaju, a još brže se pojedu. Predlažem odmah da poduplate sastojke, jer su prefine. Možete ih ispeći više, ohladiti i zamrznuti pa vaditi po potrebi van. Ovo je neki standardni recept, a vi se možete poigrati sa svojom kombinacijom brašna i sjemenki. U slast!

SASTOJCI:

  • 150g pirovog integralnog brašna
  • 150g pirovog bijelog brašna
  • 1/2 paketića praška za pecivo
  • 2 žličice soli
  • 50 ml ulja
  • 180g jogurta
  • 1 jaje za premazivanje
  • sezam ili lan za posip

 

POSTUPAK:

  1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo.
  2. Dodajte jogurt i ulje te zamijesite glatko tijesto.
  3. Tijesto razvaljajte u krug za kiflice, te režite u oblik trokuta.
  4. Trokute zarolajte u oblik kiflica te premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama po želji.
  5. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 15-20 minuta.