Ovaj fini bori vrlo lako mogao bi se nazvati Grinč. Ne zato jer je zeleni, već umjesto tijesta odlučila sam se za verziju lisnatog. Da, ovo je skroz pomalo nezdravi bor sa zdravim zelenim punjenjem. Nisam imala vremena mijesiti tijesto, pa sam složila ovakvu verziju. Za punjenje sam odabrala namaz od brokule i ricote. Fini zeleni borić brzo je gotov, a za skroz zdravu verziju izbacite lisnato i zamijesite tijesto. Odlično će Vam poslužiti tijesto za brze kiflice čiji recept imate na blogu.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
200g cvjetića brokule
100g ricote
1 paket lisnatog tijesta
začini – sol, papar, češnjak u prahu
1 jaje za premazivanje
sezam za posip – po želji
POSTUPAK:
Cvjetiće brokule skuhati u slanoj vodi.
Kada je brokula kuhana, procijedite ju, dodajte češnjak u prahu, sol i papar te izmiksajte u pire. Pire-u dodajte ricota sir i sve izmiksajte u glatku kremu.
Lisnato razvaljajte, izrežite u oblik bora te premažite kremom od brokule.
Preklopite s drugim dijelom lisnatog i izrežite trakice koje lagano savinite.
Borić premažite jajetom i pospite sezamom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta.