BANANA KRUH

BANANA KRUH

Sigurna sam da ne postoji osoba koja nije čula za banana kruh. U moru sličnih recepata za omiljeni slatki kruh evo još jednog.  U ovom receptu nema nikakve masnoće, a rezultat je ukusan slatki kruh koji je nevjerojatno sočan. Sočnost mu daju jabuke. Može se raditi s brašnom ili bez brašna. Odlučite li se na izradu bez brašna, količinu brašna zamijenite sitnijim zobenim pahuljicama. Sve što vam treba za izradu ovog slatkog kruha imate već doma. Jednostavni sastojci i još jednostavnija priprema čine ovaj kolač neodoljivim. Najteža faza priprema zasigurno je čekanje da se kolač ohladi.

SASTOJCI:

  • 3 zrele banane
  • 2 jabuke
  • 3 žlice meda
  • 2 jaja
  • 3 žlice mljevenih oraha 
  • 1 šalica sitnijih zobenih pahuljica
  • 1 šalica brašna po želji ( integralno, heljdino, pirovo)
  • 1 žlica cimeta
  • prstohvat soli
  • 1 žličica sode bikarbone

 

POSTUPAK:

  1. Banane izgnječite vilicom, a jabuke naribajte.
  2. U zdjeli pomiješajte jaja s medom. Dodajte naribane jabuke i izgnječenu bananu.
  3. Sve dobro pomiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte preostale sastojke i sve dobro izmiješajte.
  4. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje te ulijte smjesu i poravnajte ju.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 40-45 minuta. 
  6. Pečeni kruh izvadite iz pećnice i dobro ga ohladite prije posluživanja.