BANANA KRUH S MALINAMA (BEZ JAJA)

BANANA KRUH S MALINAMA (BEZ JAJA)

Ostale su Vam crne mekane banane? Nemojte ih bacati, već složite banana kruh. Banana kruh je slatki kruh kojem su glavni sastojak upravo banane. Možete mu dodavati voće po želji, čokoladu ili orašaste plodove kako bi mu obogatili okus. Ono što je još super je da ovaj banana kruh ne sadrži jaja a izrazito je mekan i sočan.

SASTOJCI:

  • 2 srednje (zrele) banane ili 3 manje
  • 20g kokosovog šećera
  • 40g maslinovog ulja
  • 180g kiselog vrhnja
  • 150g pirovog integralnog brašna
  • 2 žličice cimeta
  • prsohvat soli
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žličice praška za pecivo
  • po želji: šaka malina

 

POSTUPAK:

  1. Banane dobro izgnječite te njim dodajte sve ostale sastojke, osim malina.
  2. Mikserom dobro povežite smjesu.
  3. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje, pa smjesu ulijte u kalup i ravnomjerno je rasporedite.
  4. Po smjesi po želji rasporedite maline. Koristite li smrznute maline, uvaljajte ih u gustin prije.
  5. Pecite banana kruh u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.
  6. Kruh dobro ohladite i režite na šnite.
  7. Želite li izbjeći da kruh bude gnjecav smjesi dodajte još nekoliko žlica brašna. 
  8. Kruh se tijekom pečenja neće previše dignuti i to je u redu.