Jer što je Božić bez medenjaka? Medenjaci su keksi bez kojih blagdanski stol jednostavno nije zamisliv. Mirišu na djetinjstvo i uspomene. Ovi medenjaci rađeni su po receptu iz stare bakine bilježnice. Prilagodila sam njim šećer i brašno, ali masnoću nisam previše mijenjala kako bi donekle dobila okus bakinih medenjaka. Naravno, orasi na vrhu nezaobilazan su detalj.
Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se!
Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte
SASTOJCI:
3 jaja
100g smeđeg šećera
4 žlice meda
120g margarina (može i maslac)
500g pirovog brašna
1 žličica cimeta
1 žličica sode bikarbone
orasi za ukrašavanje
POSTUPAK:
Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto. Dobro sve zajedno razraditi kako bi se sastojci povezali.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite nek malo odmori u hladnjaku.
Od tijesta kidajte male komadiće, te radite kuglice.
Na svaku kuglicu stavite orah.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavljajte kuglice.
Medenjake pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 10 minuta.