BAKINI MEDENJACI

BAKINI MEDENJACI

Jer što je Božić bez medenjaka? Medenjaci su keksi bez kojih blagdanski stol jednostavno nije zamisliv. Mirišu na djetinjstvo i uspomene. Ovi medenjaci rađeni su po receptu iz stare bakine bilježnice. Prilagodila sam njim šećer i brašno, ali masnoću nisam previše mijenjala kako bi donekle dobila okus bakinih medenjaka. Naravno, orasi na vrhu nezaobilazan su detalj.

 

Ako si isprobao/la neki od recepata, svakako mi pošalji fotografiju i javi dojmove. Veselim se! 🙂

Imaš instagram? Još uvijek se ne pratimo? Zaprati me na instagramu i prvi/a saznaj nove zdrave recepte

SASTOJCI:

  • 3 jaja
  • 100g smeđeg šećera
  • 4 žlice meda
  • 120g margarina (može i maslac)
  • 500g pirovog brašna
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica sode bikarbone
  • orasi za ukrašavanje

POSTUPAK:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto. Dobro sve zajedno razraditi kako bi se sastojci povezali.
  2. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite nek malo odmori u hladnjaku.
  3. Od tijesta kidajte male komadiće, te radite kuglice. 
  4. Na svaku kuglicu stavite orah.
  5. Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavljajte kuglice.
  6. Medenjake pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 10 minuta.